Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Wat is het leukste eiland van Griekenland?

In Griekenland heb je enorm veel eilanden waar je uit kunt kiezen als het gaat om jouw volgende vakantie. Hou je van een druk en gezellig eiland, of heb je liever een authentiek en rustig eiland? Genoeg keuze! Griekenland kent namelijk meer dan honderd eilanden waar jij heerlijk kunt verblijven tijdens jouw vakantie. Een vakantie naar Griekenland staat garant voor zon, zee, strand en je ogen uitkijken bij alle mooie dingen die het land te bieden heeft. Welk eiland is nu eigenlijk het mooist? Moeilijk te zeggen, omdat smaken verschillen. Wij zetten de leukste eilanden voor je op een rij. 

Rhodos

Rhodos is een van de meest oostelijk gelegen eilanden van Griekenland. Vlak voor de kust van Turkije vind je dit prachtige eiland dat goed gevonden wordt door toeristen uit heel Europa. Tijdens je vakantie op Rhodos zijn er een aantal dingen die je niet mag missen. De grootste stad van het eiland is Rhodos-Stad, en daar is het altijd gezellig. Een leuke haven die omringd wordt door een centrum van winkels, restaurants en terrassen. Daarnaast is een bezoekje aan de badplaats Lindos de moeite waard. De Akropolis hier is prachtig. 

Kos

Kos is net als Rhodos een eiland waar toerisme erg belangrijk is. Je vindt er vele leuke badplaatsen waar jij tijdens je vakantie kunt verblijven. Een leuke manier om het eiland te ontdekken is het huren van een auto. Omdat het eiland relatief klein is, kun je in een dag alle leuke plekjes van het eiland bezoeken. Om even bij te komen bezoek je een van de leuke strandjes die het eiland rijk is, om een verfrissende duik te nemen. 

Kreta

In het zuiden van Griekenland vind je Kreta, het grootste eiland van Griekenland qua oppervlakte. Het eiland ontvangt al jaren vele toeristen die hier graag elk jaar terugkomen. Zowel in het zuiden als in het noorden van het eiland vind je prachtige badplaatsen met meer dan voldoende resorts en hotels waar je kunt verblijven. In het midden van het eiland is het wat rotsachtiger, en vind je onder andere de Samaria kloof, een kloof tussen rotswanden waar je een mooie wandeling kunt maken.