Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Disneyland Parijs combineren met Parijs

vakantie in Nice


Disneyland Parijs en de stad Parijs vormen samen een perfecte combinatie voor een gevarieerde en onvergetelijke vakantie. Disneyland Parijs biedt de magie en opwinding van een themapark, terwijl de stad Parijs bekendstaat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en iconische bezienswaardigheden. Door beide bestemmingen te combineren, kun je genieten van het beste van twee werelden: sprookjesachtige avonturen in Disneyland en de charme van een wereldstad.

Bezoek aan Disneyland Parijs

Magische attracties en shows

Disneyland Parijs, gelegen in Marne-la-Vallée, bestaat uit twee themaparken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. Disneyland Park is verdeeld in vijf betoverende landen, elk met zijn eigen unieke attracties en sfeer. Van spannende achtbanen zoals Space Mountain tot sprookjesachtige ontmoetingen met Disney-personages, er is voor elk wat wils. Walt Disney Studios Park biedt een kijkje achter de schermen van de filmindustrie, met spectaculaire shows en attracties gebaseerd op populaire Disney-films.

Praktische tips voor een bezoek

Het is aan te raden om je bezoek aan Disneyland Parijs goed voor te bereiden. Zorg voor tickets vooraf, zodat je lange wachttijden bij de ingang kunt vermijden. Maak gebruik van de Disneyland-app om wachttijden te checken en je dag te plannen. Vergeet niet om comfortabele schoenen te dragen, aangezien je veel zult lopen. Met een goede planning haal je het meeste uit je dag in het park.

Ontdek de stad Parijs

Iconische bezienswaardigheden

Na een dag vol magie in Disneyland Parijs, is het tijd om de prachtige stad Parijs te verkennen. Parijs is rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden. Een bezoek aan de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre-Dame en de Sacré-Cœur mag niet ontbreken. Maak een wandeling langs de Seine, geniet van de sfeervolle straatjes in de Marais en verken de chique winkels van de Champs-Élysées.

Culturele ervaringen

Parijs biedt een breed scala aan musea en culturele instellingen. Bezoek het Musée d’Orsay voor een indrukwekkende collectie impressionistische kunst, of ontdek moderne kunst in het Centre Pompidou. Voor liefhebbers van geschiedenis is een bezoek aan het paleis van Versailles, net buiten de stad, een aanrader. Geniet van een avond in een van de vele theaters of cabarets, zoals de beroemde Moulin Rouge.

Meer informatie: https://demagieexpert.nl/disneyland-parijs-combineren-met-parijs/ 

Handige tips voor het combineren van beide bestemmingen

Vervoer tussen Disneyland en Parijs

De afstand tussen Disneyland Parijs en het centrum van Parijs is ongeveer 32 kilometer. De RER A-trein verbindt beide locaties en biedt een snelle en gemakkelijke manier om te reizen. De treinreis duurt ongeveer 40 minuten en de treinen rijden regelmatig. Zorg ervoor dat je een kaartje koopt dat geldig is voor beide zones om ongemakken te voorkomen.

Verblijfsopties

Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden voor het combineren van een bezoek aan Disneyland Parijs en Parijs. Overweeg om je verblijf te splitsen: een paar dagen in een hotel bij Disneyland voor gemakkelijke toegang tot het park, gevolgd door een verblijf in het centrum van Parijs om de stad te verkennen. Veel hotels bieden pendeldiensten aan naar Disneyland, wat het vervoer nog gemakkelijker maakt.

Een onvergetelijke ervaring

Het combineren van een bezoek aan Disneyland Parijs met een verblijf in de stad Parijs biedt een unieke en gevarieerde vakantie. Van de betoverende attracties en shows in Disneyland tot de rijke cultuur en geschiedenis van Parijs, er is voor iedereen iets te beleven. Deze combinatie zorgt voor een perfecte balans tussen avontuur en ontspanning, waardoor je een onvergetelijke vakantie beleeft die zowel jong als oud zal betoveren.