Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Waarom een visum aanvragen van groot belang is

Als je binnenkort op vakantie gaat buiten de Europese Unie dan ben je verplicht een visum voor het land waar jij naartoe op vakantie gaat aan te vragen. Een visum is een bewijs van toestemming dat jij het land op een legale manier mag betreden. Voor landen is dit erg belangrijk want zo weten zij precies wie het land betreed en voor hoelang de persoon in het land verblijft. Het aanvragen van een visum was vroeger zeer ingewikkeld maar tegenwoordig is dat binnen enkele minuten geregeld. Hier kan je meer informatie vinden over het aanvragen van een visum. 

 

Welke gegevens heb je nodig?

Als je een visum Canada wilt aanvragen via het internet dan heb je daar een aantal gegevens voor nodig. De website vraagt altijd de verwachte aankomstdatum, maar ook de verwachte vertrekdatum. Dit is van groot belang omdat Canada wilt weten voor hoelang jij in het land wilt verblijven. Ook moet jij je BSN nummer opgeven en een kopie doorsturen. Met deze gegevens wordt er door Canada zelf een uitgebreide controle uitgevoerd. Je word bijvoorbeeld gecontroleerd op een strafblad, of je het land eerder bent uitgezet en of je eerder het land op een illegale manier hebt betreed. Afhankelijk van deze punten wordt er bepaald of je recht hebt om het land te betreden. 

 

Eenvoudig een visum online aanvragen

Vroeger was het aanvragen van een visum zeer ingewikkeld en moest je vaak de ambassade van het land bezoeken. Gelukkig kan je nu heel eenvoudig een visum Egypte aanvragen zonder daadwerkelijk een bezoekje te brengen aan de ambassade van Egypte. Dit kan je tegenwoordig doen via websites die zich richten op de verkoop van visums van bepaalde landen. Het grootste voordeel hiervan is dat je niet enkele uren hoeft te reizen om naar de ambassade in Den Haag te gaan. Houd er wel rekening mee dat je altijd een visum aanschaft bij een betrouwbare website. Er zijn namelijk malafide partijen die geen officiële visums verkopen. Dit is erg strafbaar en daarom is het belangrijk dat je altijd de reviews van de website bekijkt want dit zijn letterlijk de meningen van personen die daar daadwerkelijk een visum hebben aangeschaft. Vind je dit niet erg prettig? Dan kan je alsnog een afspraak maken bij de ambassade van het land waar jij naartoe op vakantie wilt gaan. Je krijg dan binnen enkele dagen je visum via de post toegestuurd.