Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Verschillende vaccinaties voor op reis, werk of voor kids

Er zijn veel verschillende redenen waardoor mensen soms een prik nodig hebben. Door te kiezen voor een vaccinatie kan jij jezelf en vaak ook anderen beter beschermen tegen bepaalde virussen, bacteriën en andere soorten ziektes. Met een vaccinatie zorg je er in de meeste gevallen namelijk voor dat je niet meer ziek kan worden door een bepaalde ziekte. Een vaccin bevat daarom bepaalde stoffen waardoor jouw lichaam al op de juiste manier kan reageren op een ziekte. Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat je daadwerkelijk ziek zal worden van de bacteriën of het virus. Hoewel sommige mensen een prik een beetje eng kunnen vinden, kan dit wel erg goed helpen om ervoor te zorgen dat je niet zo ziek zal worden. Zo zal je met een klein prikje gezond kunnen blijven, wat het uiteindelijk absoluut waard zal zijn.

Vaccinaties 

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een vaccinatie. De informatie autoriteit voor vaccinaties en inentingen. kan hierbij de nodige info geven. Allereerst is het belangrijk om te weten of het nodig is om de prik te halen. Bij een nieuw virus, zoals corona, is het voor de gehele wereld belangrijk dat wij ons hiertegen beschermen. Dat is dus een goede reden om een prik te nemen. Toch kan het bij sommige virussen ook zo zijn dat ze alleen maar in een bepaald gebied zullen voorkomen. Wanneer je dan bijvoorbeeld op reis gaat naar dit gebied is het vaak aan te raden om te kiezen voor een vaccinatie die je hiertegen zal beschermen. Zo kan je met een gerust hart op reis gaan. Ook moeten sommige mensen een vaccinatie krijgen om zichzelf te beschermen tegen bepaalde leeftijdsgroepen. Bij kinderen komen sommige ziektes bijvoorbeeld vaker voor. Wanneer je dan in een kinderopvang werkt is het handig om jezelf tegen deze virussen te beschermen met een vaccinatie. 

DKTP

Een van de vaccinaties die bijvoorbeeld vaak gebruikt wordt bij kinderen is een DKTP vaccinatie. Al deze letters staan ieder voor een bepaalde ziekte of virus. Zo staat de D voor difterie, de K staat voor kinkhoest, de T voor tetanus en de P staat voor polio. Dit zijn een paar ziektes die bij kinderen gevaarlijk kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om je hier op een jonge leeftijd tegen te laten beschermen. Met een prik kan een jong kind zo al makkelijk en snel beschermd worden tegen deze verschillende ziektes. Het helpt dus voor de veiligheid van ieder kind.