Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Tips om te genieten van vakantie in eigen land

Een vakantie in eigen land kan hartstikke leuk zijn. Het is misschien niet de ideale vakantie waar je op gehoopt had maar met de heersende pandemie wellicht de enige optie. Vluchten naar het buitenland zijn gelukkig alweer mogelijk. Helaas zien we ook dat veel landen de grenzen weer dicht gooien vanwege het stijgende aantal besmettingen in binnen- en buitenland. Daarom is het misschien een beter idee om dit jaar de vakantie in eigen land te vieren. Om jouw vakantie een stuk leuker te maken hebben we een aantal tips voor jou opgeschreven. 

Verbouw je tuin

Aangezien je dit jaar geen dure vliegtickets hoeft aan te schaffen om naar een ver tropisch land te vliegen bespaar je een heleboel centen. Met deze euro’s kun je natuurlijk leuke dingen doen. Om de vakantie in eigen land een stuk aangenamer te maken is het een goed idee om de tuin eens flink aan te pakken. Een nieuwe tuinset, een gladgestreken gazon of toch die nieuwe omheining om de tuin heen. Er zijn veel mogelijkheden om jouw tuin om te bouwen tot een prachtige plek om even lekker te ontspannen. 

Stoomkoken

Natuurlijk hoort barbecuen bij de zomer. Maar helaas is het in Nederland niet elke dag mooi en droog weer. Daarom is het tijd om het dit jaar anders aan te pakken. Stoomkoken is relatief onbekend bij het grote publiek. Met een grote stoomkoker kun je namelijk een 3-gangen menu in één keer klaar maken. Stoomkoken is vele malen gezonder dan bakken, braden of barbecuen en een andere beleving. Behoudt de natuurlijk smaak van het eten en ervaar voedsel op een andere manier. 

Je eigen bierproeverij

Niet alle horecagelegenheden zijn geopend. Zo zijn ook niet alle brouwerijen geopend om weer publiek te ontvangen of mogen er maar kleine groepen personen een bezoek doen. Hierdoor heb je kans dat alles al volgeboekt is. Organiseer daarom met een klein groepje je eigen bierproeverij. Verras je gasten en lees je goed in over de bieren die je gaat serveren. Een aantal goede aanraders zijn Uiltje bier, Brouwerij ‘t IJ, Oedipus en Gooische Bierbrouwerij. 

Een nieuwe sport

Het is misschien nog steeds niet mogelijk om volop te genieten van de sport die je voor de pandemie beoefende. Daarom is het een leuk idee om een alternatief te vinden die je zelf kan doen of met vrienden. Ga bijvoorbeeld skeeleren, longboarden of verzin je eigen bootcamp parcour. Elke dag thuiswerken en weinig buiten komen is niet gezond. Probeer daarom een nieuwe activiteit die jezelf kunt beoefenen om even je hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen.