Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Stedentrip door Nederland

We hebben dit jaar een moeilijke situatie natuurlijk. Door de wereldwijde pandemie zijn we gelimiteerd in onze vakantieplannen voor deze zomer en waarschijnlijk ook het najaar en de winter. Dit betekent dat heel veel mensen dit jaar niet op vakantie gaan. Toch zijn er nog wel degelijk opties voor een week of twee weg van huis. Een optie is bijvoorbeeld om een stedentrip door eigen land te doen. Ons kleine landje heeft een aantal prachtige steden waar toeristen vanuit de hele wereld op af komen. Veel Nederlanders hebben deze steden amper gezien. In dit artikel bespreken we een aantal van de leukste steden van Nederland voor een stedentrip door eigen land.

Auto, fiets, trein

De eerste vraag is natuurlijk met wat voor vervoer je door Nederland zal gaan. Vele mensen die een stedentrip door Europa gaan doen kiezen voor de trein of voor een auto. Maar Nederland is een stuk kleiner landje. Je bent hier in een paar uur door het hele land heen gereden. Een stuk leukere optie is daarom om een fietstocht te doen. Er zijn vele al uitgestippelde fietsroutes door Nederland. Het is ook mogelijk als je slechts een week hebt om alleen bepaalde stukjes te fietsen en verder het openbaar vervoer te pakken. Op deze manier kun je op tempo van stad naar stad reizen maar ook genieten van stukken fietstocht door de mooiere landschappen en bossen van Nederland.

Welke steden?

De volgende vraag is natuurlijk welke steden je gaat bezoeken. Dit hangt van vele factoren af, persoonlijke voorkeur natuurlijk maar ook hoeveel tijd je hebt voor je stedentrip. Wel is het slim om van het Noorden naar Zuiden te reizen. Als je wat meer tijd hebt kun je beginnen in Groningen en vanaf daar de steden in de randstad bezoeken, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht. Daarna raden we aan om door naar Breda te reizen en uiteindelijk in het zuiden van Limburg in Maastricht te eindigen. Hier kun je ook een hotel Maastricht boeken om een paar dagen tot rust te komen, van de stad te genieten en uiteindelijk weer naar huis te gaan. Het mooie aan een stedentrip in Nederland is dat je gemakkelijk zelf kunt bepalen hoe snel of hoe langzaam je het doet. Je kunt een hele dag fietsen naar de volgende stad of gewoon in een uurtje naar de volgende stad gaan in het openbaar vervoer. De Nederlandse steden hebben veel bezienswaardigheden te bieden.