Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Rondreis Canada met een huurauto

Canada is een breed uitgestrekt land met prachtige natuur. Bewonder de bergen en turqouise meren van de Rocky Mountains en de imponerende Niagara Falls met een rondreis in Canada. Dit land heeft zo veel te bieden, dat je tijd en ogen tekort komt. Met een huurauto heb je alle vrijheid om het land te verkennen. De wegen zijn breed, en je kan zo stoppen waar je wilt. Alleen of samen met een gezin is het ideaal met een auto rond te reizen. Veel hotelkamers zijn voor vier personen, waardoor het gunstig is om met een gezin rond te reizen. In het oosten van het land zijn vele nationale parken te vinden, waarin je de natuur kan bewonderen.

Ontdek het wildlife van Canada

Aangezien er in Canada zo veel natuur is, zijn er ook vele dieren te spotten. Wilde elanden en beren zijn in overvloed te bekennen, en kunnen zo maar de weg oversteken! Goed opletten met rijden dus, maar er is hierdoor genoeg te zien onderweg. Ook roofvogels, walvissen en bevers kan je in Canada vinden. Voor de dierenliefhebber is er dus genoeg te zien. Wellicht heb je wel eens documentaires van de wilde zalm gezien en grizzlyberen die ze zo uit de rivier vissen. Stel je eens voor dat je dit met eigen ogen kan zien! Laad je camera op en neem je verrekijker mee om de natuur in al haar schoonheid te kunnen aanschouwen.

Veelzijdige natuur

Canada heeft veel te bieden voor de natuurliefhebber. Er zijn meerdere national parks waar je natuur kan bewonderen. De Rocky Mountains is een bestemming die je niet mag missen tijdens een rondreis Canada. Je kent de foto’s waarschijnlijk wel van idylissche meren en bergen. Je kan dit park te voet of te paard verkennen. Je kan ook kanoen op de meren voor een uniek perspectief van deze prachtige bergen.

Één van de wereldwonderen is de Niagara Falls, en niet zonder reden! Met haar 51 meter ontneemt deze waterval je de adem. Neem wel een extra setje kleding en een waterdichte camera mee, want je zal niet droog blijven! Ook kan je een gletsjer bewandelen bij de Athabasca gletsjer. Je berijdt deze eerst met een truck en kan dan verder te voet verkennen. Trek je winterjas aan en neem je zonnebril mee. Het sneeuw is zo helder dat je letterlijk verblindt wordt door de schoonheid van de gletsjer!

Canada is de perfecte bestemming voor de natuurliefhebber. Met een rondreis Canada kan je kiezen uit de 38 nationale parken die het land te bieden heeft.