Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Op vakantie in Oostenrijk | Berg en Meer Alpenvakanties

Alpenvakantie Oostenrijk

De Alpen zijn een veel gewaardeerd vakantiegebied. Zowel in de zomer, als in de winter kunt u hier heerlijk vertoeven. De heerlijke cuisine, hoge bergen, veel gezelligheid en vriendelijke mensen. In Oostenrijkse Alpen vind je het allemaal. Door het aanwezige klimaat is er op de vele bergen bijna altijd verse sneeuw aanwezig. Niet zo gek dus dat veel Nederlanders vaak kiezen voor een wintersportvakantie in Oostenrijk.

Wintersport in Oostenrijk

Wie graag gaat skiën is in Oostenrijk op de juiste plaats. Het bergachtige landschap biedt vele prachtige pistes voor zowel gevorderde, als beginnende skiërs en kent hoogteverschillen van wel 3.000 meter. De vele hoge bergen garanderen altijd een flink pak vers sneeuw en is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit Nederland. Door in de winter te kiezen voor een van de vele Alpenvakanties zult u genieten van een heerlijke tijd. Oostenrijk is namelijk niet alleen een plek waar heerlijk geskied kan worden, maar waar ook altijd iets te doen is als u het skiën even niet ziet zitten.

Gezelligheid en rust

Oostenrijk biedt veel vertier. Naast skiën en snowboarden kunt u er ook prachtig wandelen, sleeën van een van de vele bergen of langlaufen in de sneeuw. Er is altijd een vorm van vermaak die aan uw wensen voldoet en een hotel of appartement dat perfect bij u past. Tijdens uw wintersportvakantie in Oostenrijk zijn er diverse hotels nabij het gezellige après-ski gebied te boeken, maar als u liever geniet van wat meer rust behoort dat zeker tot de mogelijkheden. De vele wintersport appartementen en hotels kennen een rijk aanbod en zijn gemakkelijk te boeken via Berg en Meer Alpenvakanties.

Bekende wintersportgebieden

In een groot gedeelte van Oostenrijk is het goed vertoeven voor wintersporters. De meest bekende gebieden in het uitdagende landschap zijn echter Tirol, Salzburgerland en Karinthië. Als u ooit heeft genoten van een van de gezellige vakanties in deze gebieden wilt u nooit meer iets anders! Wacht daarom niet langer en boek nu een van de vele betoverende wintersportvakanties.