Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Nog nooit een vaarvakantie meegemaakt? Huur een boot en probeer het uit!

Bootverhuur Friesland

Een vaarvakantie, oftewel een vakantie waarbij je puur en alleen per boot op pad gaat. Mensen die dit nog nooit hebben gedaan weten werkelijk niet wat ze missen. Ten eerste beleef je op een boot altijd mooie momenten met elkaar. De saamhorigheid die er heerst tussen jou en je familie of vrienden is namelijk een stuk groter dan bij andere manieren van vakantie vieren. Verder geeft het varen over de wateren een uniek gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid; een machtig gevoel! Veel mensen die overwegen een vaarvakantie te ondernemen komen terecht bij de provincie Friesland als mogelijke bestemming. Waarom Friesland zo populair is onder vaarfanaten lees je verderop in dit artikel. Eerst gaan we in op waarom je het best eerst een goed bedrijf in bootverhuur in Friesland kunt zoeken.

Bootverhuur Friesland

Waarom een boot huren?

Zeker als je voor het eerst met de boot op vakantie wilt is het slim om voor nu voor huren te gaan. Dan kun je nu eerst rustig bekijken of het je inderdaad zo goed bevalt als je verwacht. Na een paar keer van bootverhuur in Friesland te hebben gebruikgemaakt zou je altijd nog kunnen overgaan op de aanschaf van een eigen boot, al blijft het natuurlijk zo dat huren op de korte termijn veel goedkoper is dan kopen. Daarbij is huren laagdrempeliger en geeft je dit minder verantwoordelijkheid en stress.

Om deze redenen is Friesland zo geschikt om per boot te ontdekken

Friesland is een erg populaire provincie voor vaarvakanties omdat dit bij uitstek een provincie is met veel meren, rivieren en kanalen. Ondertussen is dit een provincie die rust uitstraalt. Het is niet voor niets een van de dunst bevolkte provincies van Nederland. Vooral de Friese Meren, het IJsselmeer en de Waddenzee zijn boeiend om per boot te ontdekken.