Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Naar een evenement of festival? Even testen

Gelukkig zijn de corona maatregelen weer een stuk versoepeld en mogen we weer naar evenementen en festivals toe. Er is weer vrijheid om te gaan en staan waar we willen zonder ons bewust te hoeven zijn van de anderhalve meter maatregel. Het voelt bijna onwennig om weer zo dicht op elkaar te mogen staan. Voordat je naar een festival of ander evenement gaat moet je je wel laten negatief laten testen op corona. Meestal is de test 40 uur tot aan het geplande evenement geldig. 

Je kan ook een bewijs kunnen laten zien dat je bent ingeënt 

Een covid 19 test online plannen is dan ook zo gedaan.Dit is vooral handig als je zeker wilt zijn of je negatief bent op covid 19.  Een test bij een van de GGD-testlocaties is niet geldig. Je kan online een afspraak maken op de website Testen voor toegang. Op de website staan een aantal locaties bij jou in de buurt waar je jezelf kan laten testen. 

Mondkapjes

Sinds kort is het niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in een winkel. Voor de een is dit een verademing en de ander vindt het toch fijner om een mondkapje te blijven dragen. Je kan medische mondkapjes online kopen. Echter mag je in het openbaar geen mondkapjes dragen die voor medische doeleinden zijn bedoeld. De niet medische maskers mogen geen CE markering of medische claim bevatten. Let hierbij goed op bij het kopen van een mondmasker. Tijdens het dragen van een mondkapje is het belangrijk dat ze op de juiste manier worden gedragen. Ze moeten goed aansluiten op het gezicht. Er mag bijna geen lucht tussen de zijkanten van het masker doorkomen.Dit kan je testen door te blazen wanneer je het mondkapje draagt. Bij mondkapjes.nl zijn ze makkelijk te bestellen en zijn de maskers comfortabel te dragen en gemaakt van het best ademende materiaal.