Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Lang parkeren Schiphol hoeft niet duur te zijn!

Na een heerlijke vakantie naar het buitenland is het prettig dat u direct in de auto kunt stappen en rechtstreeks naar huis kunt rijden. Je bent niet afhankelijk van iemand die je op komt halen of de service van een taxibedrijf. Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn auto voor een langere tijd te parkeren bij één van de parkeerservices rondom Schiphol. Dit was voor mij een bewuste keuze, omdat mijn auto vlakbij het vliegveld geparkeerd staat en tegelijkertijd de kosten laag blijven.1

Toen ik terug kwam van mijn vakantie stond mijn auto klaar en was in binnen de kortste keren weer op weg naar huis. Eenmaal thuis aangekomen zag ik in het televisieprogramma Radar een uitzending met één van deze parkeerservices in de hoofdrol. Een klant van parkeerservice ‘Orange parking’ heeft beelden verzameld, waarop te zien is op welke wijze er omgegaan wordt met de auto. Gevaarlijk rijgedrag in de vorm van rechts inhalen en te hard rijden, parkeren op ene openbare parkeerplaats in plaats van in een beveiligde parkeergarage en andere louche praktijken zijn hierbij aan het licht gekomen. Deze klant wist niets van deze praktijken en voelde zich dan ook belazerd door deze partij. Gelukkig heb ik mijn auto bij een andere parkeerservice ondergebracht, waar ik zeer tevreden over ben.

Waarom lang parkeren op Schiphol GEEN goed idee is
Na urenlang zoeken op internet heb je eindelijk een goede aanbieding gevonden voor een mooie vakantie naar de zon. Je prijst jezelf gelukkig dat je net op tijd bent om te boeken, voordat die accommodatie is volgeboekt. Enkele weken later ga je vol verwachtingen op reis naar dat zonnige oord. Helaas zit je vakantie er na een tijdje alweer op en rest enkel de reis terug naar huis. Eenmaal op Schiphol aangekomen loop je naar het parkeerautomaat om het parkeerkaartje te betalen. Hier word je direct na een ontspannen vakantie geconfronteerd met absurd hoge parkeertarieven op Schiphol. Je vakantiegevoel is direct verdwenen en met een kater rij je vol goede tegenzin terug naar huis.

Bovenstaand scenario komt helaas geregeld voor bij reizigers die zonder beterweten kiezen voor lang parkeren op Schiphol. De Amsterdamse luchthaven behoort op het gebied van parkeertarieven tot de duurste luchthavens van Europa. Dat is precies de reden, waarom parkeerservices in de directe omgeving van Schiphol als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Niemand zit te wachten op torenhoge parkeerkosten nadat hij/zij lange tijd op zoek is geweest naar het boeken van een zo goedkoop mogelijke vakantie. Wees verstandig en voorkom een tegenvaller bij terugkomst op Schiphol.

Alternatieven voor parkeren nabij Schiphol

Lang parkeren Schiphol bij een betrouwbare partij is gelukkig nog steeds een goede mogelijkheid met de komst van goede vergelijkingssites. Zo kijk ik in het vervolg voorafgaand uitgebreid naar de reviews van de diverse aanbieders om de meest betrouwbare parkeerservice te benaderen. Lang parkeren nabij Schiphol blijft hierdoor betaalbaar, waar de parkeerkosten op het terrein van de luchthaven zelf gestaag blijven stijgen.

Op 247parkerenschiphol.nl heb ik de laatste keer prettig verschillende parkeerservices vergeleken. Daarbij kreeg ik direct een overzicht van de prijzen, waardoor ik snel voor mij de goedkoopste optie heb kunnen reserveren. Het voordeel van deze website is, dat zij alle aanbieders geregeld screenen op kwaliteit en betrouwbaarheid. Parkeerservices die er illegale praktijken op nahouden zal je hier dan ook niet vinden. Ga je binnenkort op reis via Schiphol en wil je goedkoop en betrouwbaar parkeren? Ik adviseer je om een blik te werpen op de bovengenoemde website en je auto enkel te stallen bij een betrouwbare aanbieder.