Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Koeriers bestaan al een hele lange tijd

Koeriers zijn al een tijdje op deze wereld. Tegenwoordig rijden ze rond in busjes of zitten ze op de fiets, denk bijvoorbeeld een koerier van Rotterdam die door de hele stad gaat, maar vroeger liepen en reden er ook al veel koeriers rond op onze aardbol. Voordat er een systeem van postbezorging bestond, bezorgde de koerier brieven en pakketten. Het eerste gedocumenteerde gebruik van een georganiseerde koeriersdienst voor het versturen van brieven is in het Oude Egypte ontstaan. Farao’s hadden namelijk koeriers in dienst die hielpen het verspreiden van de regels en wetten in hun gebied.

Van melkboer naar pizzakoerier

Nu zijn de farao’s natuurlijk wel een hele lange tijd terug, maar wat je je waarschijnlijk wel kunt herinneren waren de koeriers die niet alleen maar brieven en pakketten rond brachten, maar ook andere producten. Denk bijvoorbeeld aan de melkboer. Dit is ook een koerier, die melk rond bracht of de bakker die het brood langs kwam brengen. Vaak denken mensen bij een koerier dat het meteen gaat om pakketten en brieven, wat ook niet zo gek is, maar het kan dus ook om andere producten gaan. De melkboeren zijn nu verdwenen, maar we hebben nog steeds koeriers die andere producten rondbrengen dan pakketten en brieven, denk maar eens aan pizzakoeriers.

Zo snel mogelijk naar de deur

Een koerier is tegenwoordig een vervoerder die na aanvraag op korte  termijn allerhande zendingen vervoert. Je kunt dus een koerier naar Rotterdam bellen en vragen of die een pakketje voor jou wil bezorgen. Dit wordt dan in een zeer korte tijd gedaan en hierdoor komt jouw pakketje snel op bestemming aan. Soms kan gekozen worden voor verschillende snelheden van vervoer. Voor de ene opdrachtgever is de snelheid van het vervoer het belangrijkst, terwijl voor de andere klant ‘precies op tijd’ of persoonlijke begeleiding van een chauffeur ‘van deur tot deur’ het belangrijkste is. Het is maar net wat op dat moment belangrijk is voor jouw pakketje.