Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Je rijbewijs halen bij een geschikte rijschool

Examen

Het sterk toegenomen aanbod aan rijscholen heeft snel je rijbewijs halen makkelijker gemaakt. Je kunt immers vrijwel meteen van start en zal zodoende eerder aan je praktijkexamen mogen beginnen dan voorheen het geval was! Toch zit er ook een nadeel aan het groeiende aantal rijscholen in Nederland. Zo nam bijvoorbeeld ook het aantal malafide rijscholen toe. Deze rijscholen hebben een bijzonder laag slagingspercentage, werken met handtastelijke instructeurs, enzovoorts. Reden genoeg om deze rijscholen zo goed mogelijk te vermijden. In dit artikel vind je een aantal tips!

Rijbewijs halen

Rijbewijs halen met persoonlijke begeleiding

Een rijschool als Verkeersschool Wesseldijk staat bekend om haar goede, persoonlijke begeleiding bij het aanbieden van rijlessen. De cursist staat bij deze rijschool voorop! Dit merk je onder meer aan het feit dat de instructeurs ervaring hebben met het begeleiden van cursisten met faalangst. Voor hen kan het volgen van rijlessen spannend zijn, waardoor voldoende geduld en het uitstralen van vertrouwen als instructeur belangrijk is.

Tip: volg altijd een proefles, voordat je een lespakket bij een rijschool afneemt. Je rijbewijs halen begint bij een goede klik met je instructeur! Dit kun je enkel achterhalen tijdens een proefles. De proefles is vaak gratis, als je na deze les een lespakket bij de rijschool afneemt.

Rijbewijs

Achterhaal het slagingspercentage van rijscholen

Voordat je voor een rijschool kiest, is het raadzaam om het slagingspercentage hiervan te achterhalen. Er zijn verschillende websites waarop deze percentages gedeeld worden. Het geeft je een goed beeld van de kwaliteit die een rijschool levert. Een rijschool met een laag slagingspercentage kan cursisten bijvoorbeeld veel sneller dan verstandig is al naar hun praktijkexamen sturen. De kans dat zij voor hun examen slagen is hierbij vaak erg klein, met alle gevolgen van dien! Veel verstandiger is het om een aantal lessen extra te volgen en goed voorbereid aan het examen te beginnen.