Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Informatie over jouw vakantie naar Griekenland

Griekenland is een erg populaire vakantiebestemming. Je vind er prachtige plekken en ieder eiland heeft weer zijn eigen charme. Ben je nog nooit naar Griekenland op vakantie geweest, dan heb ik vandaag een informatieve post voor je. Je vind in deze blog meer informatie over het land, klimaat, taal en een stukje geschiedenis.

Geschiedenis Griekenland

Griekenland heeft een hele lange geschiedenis.  Dit begint al in de oudheid. De geschiedenis gaat terug tot duizenden jaren voor Christus. Het land is door veel verschillende volken geregeerd. De geschiedenis van Griekenland is niet in een aantal woorden samen te vatten. Wil je hier meer over lezen dan raad ik aan om een aantal geschiedenisboeken te raadplegen, omdat er veel is geschreven over de Griekse beschaving en ontwikkeling.

Taal

Er wordt door het hele land Grieks gesproken. Het Grieks kan verdeeld worden in twee verschillende categorieën. Het oud Grieks wat je op de middelbare school kan leren en het nieuwe Grieks wat daadwerkelijk gesproken wordt in Griekenland. Grieks is voor Nederlanders niet te verstaan. Ook het alfabet lijkt in niets op ons alfabet. Wel is dit deels te begrijpen, omdat deze tekens gebruikt worden in de wis- en natuurkunde.

Munteenheid

De munteenheid die gebruikt wordt is de Euro Heel handig, omdat je hierdoor niet meer hoeft om te rekenen. Ook scheelt het dat je niet meer hoeft te wisselen en gewoon geld mee kan nemen vanaf hier.

Visum

Voor Griekenland is geen visum nodig, omdat het land onderdeel is van de Europese Unie Wel moet er gereisd worden met een ID-kaart. Een paspoort is niet nodig.

Het weer in Griekenland

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraans klimaat. Daardoor zijn er warme zomers en milde winters. Het land is erg groot, dus er kan een groot verschil zijn tussen alle verschillende eilanden. Qua weer is het land het hele jaar door te bereizen, maar de beste periode is toch wel vlak voor en na de zomervakantie. Dan hebben we het over de maanden Mei, juni en september.

Reisadvies Griekenland Griekenland heeft normaal gesproken een geheel groen reisadvies (MiBuZa). Dat betekent dat reizen zonder veiligheidsrisico’s mogelijk is. Vanwege het coronavirus is het advies om het reisadvies scherp in de gaten te houden. Mogelijk gelden er aangepaste richtlijnen voor een vakantie naar Griekenland.