Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Hoe kies ik de bestemming op Mallorca uit?

Mallorca is voor Nederlandse toeristen een geliefde bestemming. Ieder jaar gaan er weer duizenden toeristen naar dit mooie eiland op vakantie. Maar wanneer we er op vakantie gaan komen we er pas achter hoe groot het eiland is. Vooraf is het daarom belangrijk om de juiste bestemming op Mallorca te kiezen om te verblijven. Maar hoe bepaal ik de juiste plek? Wij helpen je een handje met de onderstaande informatie.

De verschillende plaatsen op Mallorca

Om je een goed beeld te geven van alle plekken op Mallorca noemen we hieronder de belangrijkste op en geven we in het kort meer informatie over waarom je wel of juist niet op deze plek je vakantie moet boeken en voor welke type toeristen de plaats bedoeld is.

El Arenal voor de Nederlanders

We beginnen uiteraard met El Arenal, want deze plaats heeft de focus op Nederlandse toeristen. Wie hier op vakantie gaat zal zich snel thuis voelen. Bij het doorzoeken van de accommodaties in El Arenal zal je vaak zien dat er Nederlands (sprekend) personeel aan het werk is. Op deze bestemming zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden, waaronder veel Nederlandse feestcafés, zoals Club 538, Club Veronica, Shooters en nog veel meer.

Rustigere bestemmingen om te relaxen

Hoewel veel vakantiegangers naar Mallorca gaan om de hele zomer te feesten, zijn er ook veel toeristen die er juist voor hun rust komen. De badplaatsen in het zuidwesten van het eiland zijn dan over het algemeen minder geschikt. Een van de populairste plaatsen voor families, gezinnen en stelletjes is Cala d’Or. Hier geniet je van schitterende resorts, mooie baaitjes, veel restaurants en nog veel meer. Wil je de rust combineren met mooie natuur in de omgeving? Boek je vakantie dan naar Ca’n Picafort. Ook hier zijn mooie stranden te vinden, er is een leuke jachthaven en er zijn veel activiteiten in de omgeving te boeken.

Voor een rustige vakantie raden we tot slot de plaats Alcudia aan. Alcudia heeft veel van de historische elementen weten te behouden. Er is een historisch museum om te bezoeken, genaamd Teatra Roma. Gezinnen kunnen zich in Alcudia goed vermaken bij het attractiepark Zoolandia.

Culturele tripjes maken

Wij jij een culturele reis en veel van Mallorca kunnen zien? Dan is het geen slecht idee om in de hoofdstad Palma te verblijven. De meeste treinverbindingen en andere routes waarmee je het eiland overgaat rijden vanuit deze hoofdstad. Ook is er in de stad zelf veel te doen en zit je niet ver bij het strand vandaan. De bekendste badplaatsen Platja de Palma, El Arenal en Magaluf zijn vanaf hier ook goed te bereiken.

Toch liever een vakantie vol feesten?

Is jouw prioriteit voor een vakantie naar Mallorca het beleven van schitterende feesten? Kies dan voor een van de badplaatsen in het zuidwesten van het eiland. El Arenal is hier al een perfecte bestemming voor, maar de naastgelegen plaats Platja de Palma is net zo geschikt voor een goede feestvakantie. Nog een stapje verder ga je wanneer je jouw vakantie boekt naar Magaluf. De grootste discotheek van het eiland is hier te vinden en daarnaast zijn er nog tal van discotheken om uit te kiezen.