Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

De Franse stad Nice: garantie voor een pracht van een stedentrip

vakantie in Nice

Een vakantie in Nice is wat betreft het uitkiezen van een vakantiebestemming een heel veilige keuze. Want welk type vakantieganger je ook bent, Nice heeft voor iedereen het nodige te bieden. Zeker voor een stedentrip van een aantal dagen is Nice een pracht van een bestemming. Waarom we dit zo stellen wordt duidelijk bij het lezen van de volgende alinea.

vakantie in Nice

Een greep uit de vele toeristische hoogtepunten van Nice

Wanneer je een korte of lange vakantie in Nice doorbrengt, dan is het aan te raden de volgende bezienswaardigheden niet over te slaan:

  • Het Place Massena. Dit is een drukbezocht plein in het absolute centrum van de stad. Vanuit dit plein kijk je uit op de elegant gekleurde gebouwen rondom.
  • Nice is ook een stad met fraaie stranden. Deze stranden zijn soms van stenen en keien, maar soms ook van zand. 
  • Langs de stranden loopt de beroemde Promenade des Anglais. Dit is een promenade waar de stijl en de klasse simpelweg van af spatten.
  • De Notre-Dame de Nice: een fraaie Gotische kathedraal die duidelijke gelijkenissen vertoont met de gelijknamige kathedraal in Parijs.
  • Cours Salya: dit is een bijzondere bloemenmarkt die zes dagen per week wordt opgezet. Ook als je niet van plan bent iets te kopen is het prettig over deze markt te lopen. Al bij al is het namelijk een kleurrijk en sfeervol geheel.

Wat is de ideale periode om naar Nice af te reizen?

In en rond Nice zijn de zomers behoorlijk warm en droog. De winters zijn daarentegen relatief nat, ondanks het feit dat de temperaturen zelden ver afzakken. De beste periode om Nice te bezoeken is daarom toch echt de zomer. Dit is een begrip dat je wel ruim kunt nemen; van pakweg mei tot en met oktober zit je goed in Nice.