Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

De beste tips voor een vakantie naar Malta

Camping met zwembad

De Republiek Malta bestaat uit meerdere bewoonde eilanden, waaronder Malta, Comino, Manoel Island en Gozo. Ook zijn er onbewoonde eilanden te vinden, namelijk Saint Paul’s Island, Fungus Rock, Cominotta en Filfla. Deze eilandengroep is gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van Italië. De officiële munteenheid is de Euro en de officiële voertalen zijn Engels en Maltees. Deze zonnige en veelzijdige republiek is een populaire vakantiebestemming voor mensen die willen ontstressen, maar ook voor mensen die er graag op uit willen. Wanneer je een rechtstreekse vlucht boekt, kun je al met drie uur vanuit Amsterdam op deze vakantiebestemming zijn. Dus ook voor mensen die niet graag ver reizen of lange vluchten maken, is dit bij uitstek een geschikte keuze. Een ander voordeel is dat je geen vaccinaties nodig hebt om deze bestemming te bezoeken. Bekijk hier meteen het overzicht met de luxe hotels op Malta.

Malta weer, klimaat en temperaturen

De republiek heeft een Mediterraan klimaat. Dat wil zeggen dat de winters vrij nat zijn. Er staat dan veel wind, maar de winters zijn wel mild te noemen met temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius. In de zomermaanden (maar ook zeker in de meivakantie) is de regenkans vrijwel nihil en er staat veel minder wind dan in de winter. De gemiddelde temperatuur is er dan tussen de 27 en 31 graden Celsius. De meest ideale periode voor een Malta vakantie is in de maanden juni, juli en augustus, omdat je dan gegarandeerd goed weer hebt en de zeetemperatuur tussen de 21 en 26 graden Celsius is. Het Malta weer is in de maand september qua temperatuur ook prima, alleen is de regenkans er dan aanzienlijk groter. Op deze website lees je meer over het klimaat op Malta.

Bezienswaardigheden: Wat moet je er gezien en gedaan hebben?

Blue Grotto, ook wel de Blauwe Grot, is een populaire bezienswaardigheid. Van zonsopkomst tot circa 13:00 uur kleurt het water rondom de in het zuiden gelegen groep grotten in vele kleuren blauw door de ligging van de grotten, de inhammen en de weerspiegeling van het zonlicht. Ben je meer van historische uitjes? Dan zou je de voormalige hoofdstad Mdina eens kunnen bezoeken. Dit geheel ommuurde stadje is rijk aan geschiedenis en aan kunst. Doordat de stad is gevestigd op een plateau op 225 meter hoogte, kun je vanuit Mdina een groot gedeelte van het eiland zien. Ook kun je een bezoek aan de hoofdstad Valletta overwegen. Deze stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Er zijn vele beroemde bouwwerken te bewonderen, zoals de Sint-Janscokathedraal, Grand Harbour en het Grootmeesterspaleis.

Een Malta vakantie heeft voor ieder wat wils

Een Malta vakantie kan ook iets voor jou zijn. Of je nu tot rust wilt komen door te genieten van de zon en te zwemmen of dat je er liever op uitgaat om de rijke historie van deze eilandengroep te ontdekken, de mogelijkheden zijn eindeloos. Omdat de reistijd relatief kort is, kun je Malta ook als bestemming kiezen voor een korte vakantie, zonder dat er veel tijd van je vakantie afgaat. Neem eens een kijkje in het aanbod van de vakanties en wie weet beleef je de vakantie van je leven!