Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

De Azoren en Madeira: Twee mooie Portugese eilandengroepen

vakantie naar de Azoren

Misschien zijn dit niet de eerste bestemmingen waar je aan denkt bij een vakantie naar Portugal, maar de eilandengroepen Azoren en Madeira, beiden gelegen in het midden van de Atlantische Oceaan, zijn twee van Portugals prachtige eilandbestemmingen. De Azoren bestaan uit 9 vulkanische eilanden en staan bekend om hun weelderige vegetatie, zwarte zandstranden en warmwaterbronnen. Ook Madeira is een indrukwekkende eilandengroep, met schitterende uitzichten, bergen en een overvloed aan flora en fauna. Als je dus op zoek bent naar een vakantie met vele activiteiten en schitterende natuur, kijk dan niet verder dan een vakantie naar de Azoren of Madeira!

vakantie naar de Azoren

De mooiste eilanden van de Azoren

De Azoren bestaat uit 9 bewoonde (en 8 onbewoonde) eilanden, elk met hun eigen unieke charmes. Het eiland São Miguel is het grootste eiland van de groep en staat bekend om zijn prachtige kratermeren, warmwaterbronnen en watervallen. Voor een adembenemend uitzicht ga je naar Miradouro da boca do inferno of Miradouro da Lagao do Fogo met uitzicht over het kratermeer.

Een andere populaire mooie bestemming van de Azoren is het eiland Flores, met pittoreske stadjes, groene landschappen en vele hike mogelijkheden. Wandel door het Reserva Florestal Natural do Morro Alto e Pico da Se met maar liefst zeven meren of ga walvissen kijken voor de kust. En neem als het warm is een verfrissende duik in de natuurlijke zwembaden bij Santa Cruz.

Tot slot is een reis naar de Azoren niet compleet zonder een bezoek aan het eiland Faial, ook wel Ilha Azul, het blauwe eiland. Bekend om de prachtige blauwe hortensia’s en pittoreske Portugese stadjes, is Faial de droom van iedere fotograaf. Mis een bezoek aan Caldeira niet, een enorme vulkaankrater. Of Cabeço Gordo, de hoogste berg van het eiland waar je bij mooi weer ook zicht hebt op de omringende eilanden.

De mooiste eilanden van Madeira

Ook Madeira is een zeer diverse eilandengroep met een mild klimaat en prachtige natuur. Een vakantie op het hoofdeiland Madeira is een perfecte gelegenheid om alles te ontdekken wat de archipel te bieden heeft. Het eiland herbergt prachtige bergen, weelderige vegetatie en prachtige vergezichten. Door deze fantastische uitzichten en gevarieerde landschap is Madeira een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en fotografen. Tijdens een vakantie op Madeira kun je vele indrukwekkende hikes maken. Maar mis ook een bezoek aan Funchal niet, de hoofdstad van Madeira en een gezellige stad met veel restaurants, bars en winkels.

De eilandengroepen Azoren en Madeira, gelegen in het midden van de Atlantische Oceaan, bieden toeristen prachtige uitzichten en tal van activiteiten om uit te kiezen. Of je nu wilt ontspannen, groene landschappen wilt verkennen of op avontuur wilt gaan, je vindt alles wat je zoekt (en meer!) op deze twee prachtige Portugese eilandgroepen.