Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Campings in Europa

Ben je van het kamperen en op zoek naar dé ideale bestemming voor in de vakantie of het nu warm of koud is? Kijk snel verder voor campings in Europa op top locaties.

Spanje

Een camping lekker in de zon is natuurlijk ideaal. Vooral als je met je hele familie op vakantie gaat. Een daarvan  is de camping Las Dunas, gelegen aan de Costa Brava. Het strand is makkelijk te bereiken, zodat je niet ver hoeft te reizen daarvoor. Een voordeel is ook dat er genoeg privacy is op de staanplaatsen. Bovendien, heb je ook verschillende activiteiten voor zowel jong als oud, zoals het zwemparadijs. Lekker om even af te koelen in de hitte!

Italië

Het is vanzelfsprekend dat als je op zoek bent naar de zon, dat Italië niet kan ontbreken. Zo heb je in Toscane de camping Norcenni Girasole Club. Dit is een grote camping, waar je onder andere zwembaden hebt, speelplaatsen voor de kinderen, maar ook restaurantjes. Bovendien, kun je met de trein op de camping makkelijk reizen omdat het zo groot is. Dus, als je boodschappen wilt doen bij de twee supermarket, hoef je gelukkig niet veel te sjouwen. Mocht je nog een ander stad willen bezoeken tussendoor, dan kun je een uurtje rijden om de mooie stad Florence te ontdekken!

Tsjechië

Tot slot, is er nog een plekje in het oosten van Europa, namelijk een camping in Tsjechië. Hier kun je Camping 2000 vinden. Het is een kindvriendelijke camping met een Nederlandse eigenaar, wat het toch gemakkelijker maakt om te communiceren. Het is gelegen bij de gebergte de Jested in Noord Bohemen. Je bent omgeven door een beschermd natuurgebied, waar je lekker kunt genieten van het uitzicht door te wandelen bijvoorbeeld. Overigens, valt er op de camping zelf ook genoeg te doen voor de kinderen en de volwassenen. Zo heb je verschillende activiteiten, waaronder sport, maar heb je ook een zwembad met een glijbaan, bijvoorbeeld. Na afloop, zou je kunnen genieten van een hapje en een drankje bij een van de bars, snackbars of restaurants op de camping.