Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Badpak met beugels – in vorm blijven op het strand

De badpakken van weleer hadden iets grappigs. Ze waren voorzien van broekspijpen en korte mouwtjes. En dan hebben we het over een dikke eeuw geleden. Deze kolderieke zwempakken waren de voorlopers van gebreide badpakken. Pas later, na de tweede wereldoorlog, kreeg je badpakken die meer op het lichaam gingen zitten. Soms zelfs nogal knellend omdat met baleinen de taille werd versmald. Om zo in te spelen op het in die tijd modieuze zandlopermodel. Allemaal historische badmode. Vandaag de dag zoek je wel een hip badpak maar ook eentje die de nodige ondersteuning kan bieden. Zeker als je gezegend bent met een flinke boezem. En dan gaat je keuze al snel voor een badpak met beugels.

Je goed voelen in een badpak

Die beugels geven je het vertrouwen dat je borsten goed in je badpak blijven zitten. En ook nog een beetje mooi uitkomen. Want zeg nou zelf, zonder zelfvertrouwen over het strand banjeren is niet leuk. Een badpak met beugels maak je zelfverzekerder en helpt bovendien je figuur goed uit te laten komen. Onvolkomenheden zoals een net wat te grote welving van je buik zijn ineens niet zo zichtbaar meer. En een badpak beschermt ook beter tegen de zon dan een bikini.

Badpak met beugels: de vooroordelen verhelpen

Nog steeds wordt wel gedacht dat een badpak met beugels minder steunt dan een bikini. Misschien was dat decennia terug zo, maar dat klopt allang niet meer. In feite doen de beugels in een badpak hetzelfde goede werk als die van een bikinitopje. Nog zo’n foute aanname is dat een badpak hoort bij de oudjes onder ons, mensen op leeftijd die hun lichaamsverzakkingen met een badpak willen maskeren. Ook dat is niet waar. Er zijn genoeg jongeren die badpakken als modieus zien en ook als sexy. Het gaat dan vaak om de details. Een badpak met een strakke en lage V-hals of met cut-outs kan er behoorlijk erotiserend uitzien. 

Een badpak met beugels modelleert je lichaam

Tegenwoordig mag je weer gezien worden in een badpak. Het modelleert je lichaam dan ook behoorlijk. Neem je bijvoorbeeld een badpak met hoge beenuitsnijdingen, dan lijken je benen ineens langer. Ook een open rug ziet er sexy uit. De badpak mode heeft dan ook flink aan designs gewonnen. Zo heb je strapless badpakken met beugels. En ook fraai corrigerende badpakken. De optie van badpakken met beugels blijft vooral aantrekkelijk bij vrouwen die ondersteuning van de buste nodig hebben.

Een inhaalrace

Badpakken zonder beugels waren altijd te kust en te keur te vinden. In duizenden prints en tal van kleurnuances. Nu zijn echter ook badpakken met beugels in alle mogelijke varianten te koop. En ook hier verschijnen trends. Zo doe je het tegenwoordig goed op het strand als je rondloopt in een pastelkleurig badpak met beugels. Voor een afslankeffect kies je eerder voor zwart. En de laatste badmode is een streepjesprint waardoor je ook slanker lijkt. Heb je al een bruine tint? Dan is een badpak in strak rood helemaal het einde.