Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Wandelvakantie naar Spanje

Wandelvakantie naar Spanje

Wandelvakantie SpanjeSpanje is een mooi land, wat voor een groot deel omgeven wordt door zee. Hierdoor is het al jaren bij uitstek het vakantieland voor toeristen uit Europa. Naast een bijzondere cultuur en een toegankelijke keuken kent het land ook vele mooie natuurgebieden waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Wellicht denken de meeste toeristen bij een vakantie naar Spanje aan zon, zee en strand, maar Spanje is ook bij uitstek geschikt als bestemming voor een wandelvakantie.

Santiago de Compostella

Waarschijnlijk is de meest bekendste wandelroute naar Spanje, of misschien zelfs wel binnen Europa, die naar Santiago de Compostella gaat. Santiago de Compostella is een stad in het noordoosten van Spanje, ten noorden van Portugal. Vanuit de geschiedenis was dit een pelgrimsroute. Welke leidde naar het graf van apostel Jakobus, die in Santiago de Compostella begraven zou zijn. Door de eeuwen heen is Santiago de Compostella uitgegroeid tot waar bedevaartsoord, maar ook steeds meer niet gelovigen leggen deze bijzondere route af. Het is een erg populaire wandelroute geworden. Er zijn verschillende routes, die al in Frankrijk worden aangeduid. Eenmaal bij de Pyreneeën zijn er nog twee mogelijkheden. Net over het gebergte ontmoeten de twee routes elkaar en wordt in Spanje het vervolg van de wandeling aangegeven met bordjes waarop een sint-jakobsschelp is afgebeeld. Eenmaal aangekomen in Santiago de Compostella kan men een oorkonde verkrijgen. Er zijn enkele regels waar een wandelaar aan moet voldoen, zo moet de kaart regelmatig afgestempeld zijn onderweg en dient minimaal 100 kilometer gewandeld te zijn om aanspraak te kunnen maken op deze oorkonde.

Wandelvakantie naar Spanje

Een wandelvakantie

Een wandelvakantie kan op verschillende manieren worden gedaan. Zo is het natuurlijk mogelijk om een route uit te stippelen vanuit je woonplaats. Je vertrekt met een rugzak en loopt, afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je tot je beschikking hebt een route. Hierbij leg je vaak dagelijks een deel af. Wellicht kan je soms een dag overslaan om zo even tot rust te komen en een dorpje of stadje te verkennen. Je kan een route uitstippelen welke je ook weer terug brengt naar je woonplaats, of bijvoorbeeld naar een treinstation zodat je de trein terug naar huis kan nemen. Een andere mogelijkheid is om een bestemming te kiezen en hier heen te gaan met vliegtuig, trein of auto. Je maakt dagelijks verschillende wandelingen in de regio. De derde en ook veel voorkomende manier van een wandelvakantie is om ergens heen te gaan, om hier vervolgens een route te wandelen. Vooral wanneer je een dergelijke vakantie in het buitenland gaat maken is het handig om goed de routes voor te bereiden en ook vooraf al een accommodatie te reserveren. Zo weet je iedere dag waar je later die middag verwacht wordt.

Wat neem je mee op een wandelvakantie?

Wat je het beste mee kan nemen op vakantie is lastig te zeggen. Dit is afhankelijk van je bestemming, de manier waarop je de wandelvakantie wilt gaan uitvoeren en ook natuurlijk van het seizoen. Hou altijd rekening met het gewicht. Kies voor goede kleding welke licht zijn van gewicht, maar wel afsluiten voor wind en regen. Naast alle andere zaken, als paspoort geld, creditcard, telefoon en oplader welke eigenlijk voor iedere type vakantie gelijk zijn. Voor een wandelvakantie is het verder van belang om een kleine hoeveelheid voedsel mee te nemen, een goede routekaart en denk ook goed na over de items in je EHBO-setje.

Wandelvakantie naar Spanje

Hoewel Spanje meestal niet snel geassocieerd wordt met een mooi wandelgebied is dit toch zeker wel het geval. Echter door het prettige klimaat en vele standen zijn er ook veel toeristen die naar dit land komen om in alle rust te genieten van de zon op het strand. Er is echter ook meer dan genoeg te ondernemen en mooie natuur om van te genieten in Spanje. Zoek je dus een leuke bestemming voor een wandelvakantie, kijk dan zeker eens naar Spanje. Er is op internet veel te vinden en er zijn verscheidene routes uitgezet. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om een groepsreis te boeken, maar het is ook mogelijk om vooraf verschillende routes uit te stippelen en er op eigen houtje op uit te gaan. Dit vergt natuurlijk wel iets meer voorbereiding, dit is maar net waar je voorkeur ligt.