Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Verschil tussen bindingen voor de ski en snowboard bindingen

mooie-snowboard

Schoenen bij de wintersport zijn vaak een lastpunt tijdens de wintersport vakantie. Niet goed zittende snowboard schoenen kunnen voor vele problemen zorgen, zoals tintelende voeten en tenen, last in het scheenbeen en heftige verzuring. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld tijdens lange ski of snowboard tochten niet met alle plezier ervaren worden. Naast dat er goed gekeken moet worden bij de aanschaf van skischoenen of snowboardschoenen, is het ook van belang dat er gekeken wordt naar de ski bindingen of de snowboard bindingen. Lees hieronder verder waarom.

Afstelling van de bindingen

Aangezien iedereen verschilt qua lengte en massa, is het van belang dat een binding goed is afgesteld. Voor de ski is dit belangrijk zodat als je valt de ski’s makkelijk uit gaan. Bij snowboarden komt de meting van de snowboard bindingen nog iets nauwer. Dit heeft alles te maken met wat je lengte is en wat een comfortabele positie is tussen de benen en hoe je op het bord staat. Door een keer een meting te doen, weet je zeker wat de juiste afstand is tussen de voeten op het bord, wat de hoek van de bindingen moeten zijn, waar de setback en de highback moeten zijn en wat de rotatie hiervan is.

Verschil in niveau

Door eerst goed uit te zoeken wat voor soort bindingen je nodig hebt en door een meting te doen kunnen de schoen problemen tijdens de wintersport kunnen worden opgelost. Let erop dat je bij het aanschaffen van bindingen ook kijkt naar het niveau. Snowboard bindingen kunnen flink verschillen in stijfheid en flexibiliteit, waardoor de bindingen veel invloed hebben op de manier waarop je de bochten aan kan snijden. Een verdieping welke er bij je passen is dus zeker aan te raden.