Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Op motorvakantie? Dit heb je nodig!

motorvakantie

Het fijne aan een motor hebben, is dat je op motorvakantie kunt gaan. Veel mensen vergeten echter dat hier nog enkele haken en ogen aan zitten. Of je nu voor een week weggaat of voor een maand; als je met de motor gaat reizen heb je nu eenmaal bepaalde dingen nodig. Natuurlijk heb je je motorfiets en alle benodigdheden om deze te onderhouden, maar er is meer. In dit artikel lees je wat je allemaal nodig hebt voor een fijne motorvakantie.

Een schijfremslot

In de eerste plaats dien je een motor schijfremslot mee te nemen. Een schijfremslot is een anti-diefstal maatregel voor je motor. Het voorkomt dat iemand anders dan jij met je motor weg kan rijden. Als je motorfiets gestolen wordt tijdens je vakantie, is dat natuurlijk heel vervelend. Met een schijfremslot voorkom je dat dit gebeurt. Daarom is het dus zeker aan te raden om een dergelijk slot mee te nemen op vakantie. Op deze manier kan je met een gerust hart genieten van je motorvakantie.

Tassen

Ten tweede heb je tassen nodig om al je spullen in mee te nemen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een achtertas of zijspan mee te nemen, maar dit is niet altijd even praktisch. Daarom raden wij aan om te investeren in een paar goede tassen die je aan de motorfiets kunt bevestigen. Op deze manier heb je altijd je handen vrij en hoef je je geen zorgen te maken over het verkeer. Bovendien zijn er speciale motorfiets tassen die waterdicht zijn. Dit is wel zo handig als het onverwachts gaat regenen of als je door een waterplas rijdt.

Kleine reserveonderdelen

Tot slot is het altijd verstandig om kleine reserve onderdelen mee te nemen op je motorvakantie. Denk hierbij aan een setje zekeringen en wat olie. Op deze manier ben je altijd voorbereid als er iets misgaat met je motor. Natuurlijk hoop je dat dit niet gebeurt, maar het is wel zo verstandig om voorbereid te zijn. Bovendien kun je op deze manier ook andere mensen helpen als zij pech hebben met hun motor.

Al met al zijn er meer dan genoeg zaken die je mee dient te nemen op motorvakantie. Wil jij op een eenvoudige wijze alle benodigdheden halen? Dan is het verstandig om te kijken naar websites als Boonstraparts.com. Op dit soort plekken bestel je simpelweg alles wat je nodig hebt en haal je alles in een keer in huis. Maak hier dan ook zeker gebruik van.