Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Huis kopen aan de Costa del Sol

Wil je een huis kopen aan de Costa del Sol in Spanje? Hier vind je een aantal tips om een huis te kopen aan de Costa del Sol met een Nederlandse aanbieder zoals Hi Homes Spanje.

Tip 1: Kies voor de juiste aanbieder

Je kunt het beste kiezen voor een aanbieder met in ieder geval een Nederlands kantoor om je te helpen bij de aankoop van je huis, zoals Hi Homes Spanje. Zij kunnen je laten zien welke huizen er beschikbaar zijn en weten precies waar jij als Nederlander rekening mee moet houden. Hi Homes Spanje is een goede aanbieder met een Nederlands kantoor.

Tip 2: Stel je wensen samen

Een aanbieder kan je vaak wel helpen met het samenstellen van je complete wensenpakket. Toch is het fijn als je van tevoren al een lijstje hebt met een paar wensen. Wil je een huis in een badplaats of juist meer in het binnenland? Weet je al in welke stad of in welk dorp je een huis wilt kopen? Wat voor soort huis zoek je en wat is je totale budget? Denk hier van tevoren alvast over na, zodat de aanbieder ook direct een idee heeft wat jij wilt.

Tip 3: Weet welke kosten de aankoop met zich meebrengt

Als je een huis wilt kopen in Spanje, ben je hier meer kosten aan kwijt dan alleen de kosten voor de aankoop. Je kunt het beste rekening houden met nog 10% extra belasting, 1% advocaten fee, 1% notariële kosten en 1,5% Stamp Duty Tax. Dit betekent dat de totale kosten van de aankoop ongeveer 13,5% hoger liggen dan de aankoopprijs. Indien je een hypotheek wilt afsluiten, ben je ook nog 1 tot 1,5% kwijt voor het regelen van de hypotheek.