Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

Hoe je de perfecte BBQ gerechten bereidt met een Bastard

Bastard

Een Bastard is meer dan alleen een barbecue; het is een veelzijdig kookinstrument dat je helpt om de meest smaakvolle gerechten te bereiden. Of je nu een ervaren pitmaster bent of je eerste stappen zet in het buiten koken, deze keramische grill zorgt ervoor dat je elk gerecht naar een hoger niveau tilt. In deze blog bespreken we de mogelijkheden die een Bastard biedt voor het bereiden van heerlijke BBQ-gerechten.

Kreeft en lamskoteletten voor de luxe BBQ ervaring

Wanneer je indruk wilt maken op je gasten met een luxe BBQ ervaring, zijn kreeft en lamskoteletten perfecte keuzes om op je Bastard te bereiden. Wat een mooie kreeft zo bijzonder maakt, is dat hij een delicate smaak behoudt als je deze op een lage temperatuur grillt. Leg de gehalveerde kreeft met de schaal naar beneden op de grill en bestrijk hem met een mengsel van gesmolten boter, knoflook en verse kruiden. De keramische Bastard grill zorgt ervoor dat de kreeft gelijkmatig wordt verhit, waardoor de malsheid behouden blijft. Lamskoteletten zijn een andere fantastische optie. Maak een marinade van olijfolie, knoflook, citroensap, rozemarijn en tijm, en laat de lamskoteletten hierin ten minste een uur marineren. 

Bastard

Gezellige avond met lekkere groente en geroosterde maïskolven

Voor een meer casual avond met vrienden kun je ook groente en geroosterde maïskolven bereiden op een Bastard. Aubergine, courgette en paprika zijn ideaal voor de grill. Snijd de groenten in plakken en bestrijk ze met olijfolie, knoflook en wat zeezout. De keramische grill zorgt ervoor dat de groenten een heerlijke gegrilde smaak krijgen en mooi karameliseren. Maïskolven zijn altijd een hit. Laat de maïskolven nog in hun schil en leg ze direct op de grill. De schil dient als natuurlijke verpakking waardoor de maïs stoomt in zijn eigen vocht, perfect voor die zoete, knapperige bite.