Holiday Blog

Zon, zee en zand! | Op naar de evenaar!

De Malediven: het paradijs op aarde

Een vakantie boeken is misschien wel het allerleukste dat er is. De voorpret die je hebt bij het boeken van een reis naar een tropische bestemming omvat misschien al wel de helft van het plezier. Is het je nog niet helemaal duidelijk waar je dit jaar naar toe wilt reizen? Dan doen we graag een suggestie. Ooit aan de Malediven gedacht? Deze eilandengroep in de Indische Oceaan kun je gerust het paradijs op aarde noemen. We weten dan ook zeker dat je er je ogen uit zult kijken en je het er ontzettend naar je zin zult hebben. Wil je graag meer weten over deze bestemming voordat je op zoek gaat naar een goedkope aanbieding voor een Malediven vakantie en een resort gaat boeken? Lees dan gauw verder.

Het klimaat van de Malediven

Een aspect wat de Malediven zo’n uitermate goede vakantiebestemming maakt, is het waanzinnig goede klimaat. Zo kun je er standaard temperaturen van rond de dertig graden verwachten en staat er, omdat het een eilandengroep is, altijd een heerlijk briesje. Er heest dan ook een tropisch klimaat. Dit kan echter ook voor regenval zorgen. Het verstandigste is het dan ook om de eilandengroep te bezoeken tussen december en april, dat is over het algemeen de droogste periode in dit gebied. Van mei tot ongeveer oktober valt er over het algemeen vrij veel regen en dat wil je natuurlijk niet hebben op je vakantie. Pas hier dus zeker je bezoek op aan.

 Een vakantie vol rust, avontuur en ontspanning

Wat valt er nu eigenlijk allemaal te doen op zo’n eilandengroep vraag je je wellicht af. De activiteiten die je er kunt beoefenen zijn zo divers dat zowel mensen die op zoek zijn naar rust, als avontuurlijke types het er prima naar hun zin zullen hebben. De parelwitte stranden en talrijke palmbomen geven je het gevoel op een bounty eiland te zijn beland en daardoor zijn de eilanden uitermate geschikt voor zonaanbidders. Doe je liever iets actiefs? Het heldere water leent zich goed voor duiken en snorkelen.